Volg je hart, doe je ding en ga vooruit!

Best gek dat het bedenken waar jouw plezier en passie vanuit gaat, niet is waar je carrière mee start. Het gevolg hiervan is grote verspilling van persoonlijke talenten en drive binnen de verdere loopbaan. Zonde voor zowel de medewerker als werkgever! Als je bij de start van je loopbaan niet voor de juiste richting gaat, wijk je steeds verder van het pad af dat je zou willen bewandelen. Zonde dus voor de korte maar ook voor de lange termijn.

Herken jij dit ook? Met de juiste hulp kom jij er achter wat je écht wilt gaan doen en waar jouw passie ligt. Waardoor het plezier en succes vanzelf volgt.

Talentvol verbinden
Al meer dan vijftien jaar breng ik arbeidskrachten en werkgevers bij elkaar. Ik ben er inmiddels wel achter dat dit helemaal mijn ding is. Ik vind het leuk en ga daardoor iedere dag met plezier naar mijn werk. Dit is overigens meer geluk dan wijsheid. Als je tijdens mijn studie had gezegd hoe mijn loopbaan zou verlopen, had ik je voor gek verklaard. Maar diep van binnen doe ik, hoe verschillend ook, mijn huidige job vanuit gelijke drijfveren als mijn pedagogische studie van toen.

Jouw carrièredoel
Daarom adviseer ik altijd: bepaal jouw gemotiveerde carrièredoel. En daarmee bedoel ik niet een gedetailleerde planning voor de toekomst. Ik bedoel daarmee jouw innerlijke drijfveren. Weet wát je wilt en het liefst ook waarom. Bepaal vervolgens hoe je daar naartoe gaat werken. Welke ervaringen wil jij opdoen? Hoe klim jij die ladder op? Je bent immers stuurman van je eigen carrière.

Maar hoe dan?
Door waarde toe te voegen aan je werk, krijg je vanzelf de kans om jouw volgende carrièrestap te maken. Je bent te belangrijk voor jouw werkgever om jou niet te geven wat je verdient. Ik noem dat: “Waarde geven is nemen”. Een dwangmatige, extrinsieke en gemotiveerde focus naar promotie kun je maar beter laten varen. Met jouw intrinsieke motivaties, resultaatgerichtheid én het maken van de juiste keuzes komt die promotie er vanzelf wel. Jouw doel moet je bereiken door kansen te zien. En dit kun jij alleen, als jij je helemaal op je plek voelt bij jouw werkgever.
Veel startende arbeidskrachten kiezen uiterlijk vertoon boven het opdoen van de juiste kennis en vaardigheden. Zo vinden zij het belangrijker wat men denkt van hun trackrecord en hoe deze zo interessant mogelijk kan worden gemaakt dan hun eigen gemotiveerde carrièredoel. Daardoor krijgt het CV een onlogische opbouw en kan men deze ook niet goed onderbouwen.

Ook zie ik dat veel jong professionals klein worden gehouden óf zich ook laten kleinhouden. Zij krijgen niet de kansen en ruimte die zij nodig hebben om de organisatie meer te bieden. Wellicht mist bij hen het carrierédoel, waardoor zij niet gauw tot inzicht komen dat zij meer kunnen. Mijn tip is daarom: word vaardig in je vak, voordat je de volgende stap neemt. Neem de regie over jouw carrière door te weten wat jij wilt en door zelf waarde toe te voegen aan jouw carrière.

YoungCapacity sales
Val jij op door jouw salestalent? Vind jij de sales uitdagend en leuk? Ontwikkel jezelf bij YoungCapacity en doe ondertussen een schatkist aan praktijkervaring op bij één van onze opdrachtgevers. En niet zomaar een opdrachtgever! Uit ons pallet aan werkomgevingen kiezen wij de werkgever waar jij het beste bij past en waar jij tot je recht komt. En ondertussen begeleiden wij jou in het maken van de juiste keuzes waardoor je nog sneller doorgroeit en van onmisbare waarde bent. Zo ga jij vooruit!

Nieuwsgierig? Bekijk hier onze vacature en lees over onze werkwijze.

Bart Faken, Directeur YoungCapacity sales

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *